Potravinová alergia

Potravinová alergia – Histamínová intolerancia – Tradičná čínska medicína ( Ľuboš Hancin )

 

Čínska medicína môže byť veľmi účinná pri liečbe tohto problému. Zameriava sa na diagnostiku a liečbu základnej nerovnováhy, ktorá vyvoláva symptómy potravinovej alergie.

Pracuje sa na modulácií imunitného systému. Dokáže nastaviť vlastnú imunitnú odpoveď organizmu. Nieje to potláčanie prejavov, ale práca s našou imunitou. Obzvlášť je účinné kombinovať liečbu s vhodnými potravinami, ktoré nevyvolávajú alergickú reakciu a ktoré sú účinné v prevencii uvoľňovania histamínu a vzniku zápalových reakcií so zmenou životného štýlu.

Výsledkom by nemalo byť odstránenie všetkých potravín, na ktoré majú pacienti zlú reakciu, alebo žiť na desiatich potravinách celý život. Výsledkom by malo byť, aby orgány zodpovedné za tento stav z pohľadu čínskej medicíny (pľúca – slezina a žalúdok – ľadviny ako koreň našej esencie) obnovili svoju disharmóniu v schopnosť organizmu normálne reagovať na jedlo.

 

Príznaky potravinovej alergie:

  1. Únava, ekzém, bolesti brucha, nevoľnosť, vracanie, hnačka, upchatý nos, astma, kašeľ, žihľavka.
  2. Vážnejšie stavy zahŕňajú ťažkosti s dýchaním, zníženým krvným tlakom, zvýšenou frekvenciou srdca, úzkosti, závraty, zmätenosť.

Treba poznamenať, že alergické reakcie majú na svedomí okrem destabilizovaného imunitného systému aj faktor stresu. Je to dôsledkom zmeny životného prostredia, rýchleho životného tempa, zvýšené nároky na život, neúmerné potreby človeka, stresujúca a vysoko výkonná práca môžu mať nepriaznivý vplyv na tieto systémy rovnako.

 

Autor: Ľuboš Hancin, Tradičná čínska medicína / www.efektcentrum.sk

 

AUTHOR

Regeneračné centrum EFEKT

All stories by: Regeneračné centrum EFEKT

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *